Články z oblasti vzdělávání a poradenství
Rostoucí konkurence mění tvář podnikatelského prostředí
Studie Forvis Mazars CEE C-suite barometr pro rok 2025, která zachycuje názory více než 1.700…
Dvě třetiny Čechů pracují i na dovolené, většina z vlastní iniciativy
Navzdory touze po odpočinku je pro mnoho Čechů práce během dovolené běžnou realitou. Podle…
Jen 8 % českých firem řeší AI Act, přitom polovina umělou inteligenci běžně používá. Co ukázal náš průzkum
Evropská regulace umělé inteligence je tu už skoro rok, první povinnosti platí od února. Přesto jen…
Nabídka letních brigád zůstává stabilní, ale preference studentů se změnily. Co by si měli pohlídat rodiče čtrnáctiletých brigádníků?
Zatímco struktura nabídky brigád zůstává před letošní prázdninovou sezónou stabilní, preference…
Obědváme častěji, ale nezdravěji. Průzkum srovnal stravování Čechů za posledních 10 let
Čeští zaměstnanci si dopřávají polední menu pravidelněji než dříve. Podíl těch, kteří hlavní jídlo…
Gastronomii trápí dlouhodobě nedostatek kvalitních zaměstnanců, zejména kuchařů a šéfkuchařů. JenPráce.cz však letos eviduje větší zájem ze strany uchazečů, pro zaměstnavatele není problém sehnat obsluhu
Nedostatek kvalitních zaměstnanců zůstává stále jedním z nejpalčivějších problémů segmentu…
Home-office proměnil trh práce. Zůstane i nadále běžnou praxí?
Pandemie covid-19 zásadně proměnila způsob, jakým pracujeme. Práce z domova, dříve spíše okrajový…
Polovina Čechů už používá k placení virtuální platební kartu
Stále oblíbenější placení mobilním telefonem nebo hodinkami se podepisuje na méně častém využívání…
Grafton: Absolventi technických oborů mají na trhu práce velkou výhodu
Studenti maturitních ročníků právě v těchto dnech podávají přihlášky na vysoké školy. I když…