Naďa Štullerová, ACE Consulting: Investice firem do duševního zdraví zaměstnanců má smysl

Naďa Štullerová je zakladatelkou a majitelkou společnosti ACE Constulting, která na českém trhu působí déle než 25 let a za tu dobu se z ní stala přední poradenská, školící a konzultační společnost, především v oblasti aplikace psychologie do firemního fungování. V rozhovoru Michala Kankrlíka, obchodního ředitele IVITERA, a.s, hovoří o nutnosti investice firem do duševního zdraví zaměstnanců, protože právě to má vliv na výkonnost a produktivitu. Rozhovor byl natočen v rámci konference HR Know How 2023 – HR a Byznys nové doby, kterou pořádá oborová organizace People Management Forum. 

Přehrát zvukový záznam videa

Tip pro diváky HRtv - nemáte čas sledovat celé video?

Klikněte na čas v závorce v popisu videa a dostanete se přímo na konkrétní téma uvedené na pravé straně.

[00:37] Jaká témata dnes firmy řeší?

[01:37] Proč je pro firmy důležité investovat do práce se zaměstnanci a držet je v určité rovnováze a dobrém stavu, nejen duševně, ale i fyzicky a pracovně, když by se mohly zaměřit pouze na to, aby zaměstnanci přicházeli do práce připravení a považovaly to za jejich vlastní zodpovědnost?

[02:47] Jaké jsou hlavní změny v oblasti práce s lidmi, zejména z pohledu psychologie a duševního zdraví, které se objevily po pandemii covidu a jaké jsou nejvýraznější změny na trhu?

[04:18] Jak vypadají vaše služby, co děláte pro firmy?

[06:20] Vy jste především psycholožka, máte také vysoký certifikát, abyste mohla pomáhat lidem i firmám. Co vás z pohledu psychologa na trhu práce ještě udivuje po 25 letech praxe. Co vnímáte jako věc, která by měla být standardem, ale není?

[07:59] Co by měla firma, která přemýšlí o asistenčním programu, vědět, jak služba funguje?

[10:17] Jak odbouráte bariéru strachu? Aby se lidé nebáli, že konverzaci někdo sleduje, eviduje jejich problémy? Jak zaručujete anonymitu?

[11:53] Když se budeme bavit o prevenci, která by měla být základem, jaké další preventivní programy nabízíte?

[12:57] Co vy sama považujete za váš největší motivátor nebo cíl v nejbližší budoucnosti tak, aby vás vaše práce bavila ještě víc a těšila se na pondělí?

 

Stáhněte si zvukový záznam videa ve formátu mp3.