David Fojtík, humancraft: Marketing je mezi vzdělávacími firmami velmi podceňovaný

David Fojtík je spoluzakladatel vzdělávací společnosti humancraft, je zároveň jedním z pěti partnerů, také aktivně školí a věnuje se marketingu firmy. Proč je pro vzdělávací společnosti důležitý marketing, jak se firma po covidu proměnila, do čeho investuje? Nejen o tom hovořil s Tomášem Pospíchalem, projektovým ředitelem IVITERA a.s. Rozhovor byl natočen v rámci konference HR Know How 2023 – HR a Byznys nové doby, kterou pořádá oborová organizace People Management Forum. 

Přehrát zvukový záznam videa

Tip pro diváky HR tv - nemáte čas sledovat celé video?

Klikněte na čas v závorce v popisu videa a dostanete se přímo na konkrétní téma uvedené na pravé straně.

[00:26] Podtitulem konference HR Know-how 2023 byla demografie, generace XYZ, jejich spolupráce, komunikace… Co dělá humancraft proto, aby byl zajímavý pro generaci Z, která právě nastupuje do manažerských a středně manažerských pozic?

[03:27] Jaké zajímavé poznatky přivezla kolegyně ze zahraniční konference EdTech.

[04:27] Všiml jsem si, že jsi v poslední době začal publikovat na LinkedIn profilu tzv. humancraft ideas, co tě k tomu vedlo?

[05:44] Které z témat nejvíce rezonovalo u tvých followerů, u tvé cílové skupiny?

[06:20] Jaká jsou témata, která u vás vaši klienti nejvíce poptávají? Je po covidu něco, co vyčnívá, nebo se nic nezměnilo?

[07:31] Vracejí se firmy do kanceláří, vracejí se také do učeben?

[09:49] Jaký je poměr programů, které realizujete v Čechách a na Slovensku versus zahraničí?

[10:19] Objevují se témata jako Graat resignation, Quiet quitting ve vašich programech? Poptávají je firmy? Mluví o tom? Protože například Quiet quitting je z hlediska náboru a zaměstnanosti poměrně velké téma.

[11:12] Měření efektivity vzdělávání – nekonečné téma a evergreen. Dá se firemní vzdělávání měřit, existují metriky, které se dají brát relevantně?

[13:02] Pravidelně pořádáte cyklus konferencí Inspirofest. Co chystáte v nejbližší době?

[13:42] Jak velký je tým humancraft v této době?

[14:16] Uvažovali jste o tom, jak to udělat ve střednědobém horizontu, aby humancraft nebyl pořád společností, kde jsou vidět ty stejné tváře? Protože nikdo nemládneme.

 

Stáhněte si zvukový záznam videa ve formátu mp3.