Nábor přes sociální sítě - Josef Kadlec a Michal Kankrlík 2. část

Přehrát zvukový záznam videa

Josef Kadlec, Recruitment Academy a Michal Kankrlík, Ivitera hovoří na téma nábor lidí přes sociální sítě. Vystoupení na konferenci společnosti 1.VOX.

Michal Kankrlík, obchodní ředitel společnosti Ivitera a.s. a Josef Kadlec, první LinkedIn recruiter v České republice, autor úspěšné knihy doporučované HR řediteli velkých společností jako IBM, Google, Barclays, který vystudoval Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou na ČVUT, představují sociální síť jako nástroj k náboru nových zaměstnanců.

Sociální sítě jsou staré jako lidstvo samo. Již ve starých dobách se sdílely pocity a vzkazy na zdích. Sociální síť je možné přirovnat k náměstí, kde jsou veřejná a privátní místa. Místa, kde je vhodné mluvit jen o konkrétní oblasti.

Zhruba v posledních 10 letech se sociální sítě začaly používat mimo jiné i jako nástroj k získávání nové pracovní síly, z druhého pohledu jako nástroj k získávání nových pracovních příležitostí. Jedna z největších sítí, sloužící k tomuto účelu, LinkedIn vznikla v roce 2003. Síť je založena na sebeprezentaci. Uživatel může zveřejňovat informace o dosaženém vzdělání, zahraničních stážích a pobytech, znalosti jazyků a různých programů, může zveřejňovat reference a zajímavá videa. Nábor na sociálních sítích tvoří zhruba 80 % náboru všech zaměstnanců.

-mb-

Stáhněte si zvukový záznam videa ve formátu mp3.

Články v sérii

Aktuální

Nábor přes sociální sítě - Josef Kadlec a Michal Kankrlík 1. část

Aktuální

Nábor přes sociální sítě - Josef Kadlec a Michal Kankrlík 2. část

Aktuální

Nábor přes sociální sítě - Josef Kadlec a Michal Kankrlík 3. část

Aktuální

Nábor přes sociální sítě - Josef Kadlec a Michal Kankrlík 4. část

Aktuální

Nábor přes sociální sítě - Josef Kadlec a Michal Kankrlík 5. část

Aktuální

Nábor přes sociální sítě - Josef Kadlec a Michal Kankrlík 6. část

Aktuální

Nábor přes sociální sítě - Josef Kadlec a Michal Kankrlík 7. část