Budovat si brand od píky - lepší než opíjet rohlíky

Přehrát zvukový záznam videa

Pro rohlíky do Tesca, pro nový účes do Klieru a cestou se ještě stavit pro květiny tetě k narozeninám v Belles Fleurs… Nic proti „velkým“ značkám, i ty mají bezpochyby své výhody, avšak oč zní lépe scénář, kdy báječné rohlíky upečou Havlíčkovi v jejich rodinné pekárně, ten nejvoňavější pugét přímo ze zahrádky dodá pan Růžička a s fazónou už přeci dlouhé roky radí kadeřnice Alice? Ti tři mají totiž něco společného: svou práci milují - je to vidět, své zákazníky znají – nabídnou jim to, co chtějí a… vybudovali si své individuální a prověřené renomé, kvůli němuž se na ně zákazníci opětovně a rádi obracejí…

Skutečný profesionál je jehla v kupce sena

Zvyk je něco, co nás postupem času naučilo vybírat si převážně to značkové, prestižní, renomované, známé… Tedy zvyk a často také notná dávka marketingového tlaku a tahu zákazníků směrem ke konkrétní značce. Je to zkrátka železná košile, která se těžko svléká. Mnohdy si tak stěží uvědomíme, že výrobky nebo služby, které už roky nakupujeme od těch „známých“ značek nám zas až tak nevyhovují v poměru cena-kvalita a tak dále, vždyť to sami jistě znáte. Mnohdy za to navíc ty „velké a známé“ značky ani nemohou, zkrátka jen při své objemnosti nedokáží uspokojit individuální potřebu.

Ale! Nebudou-li vám chutnat rohlíky ze supermarketu, zkrátka je tam už příště nekoupíte. Nebudou-li vám však vyhovovat personální, vzdělávací, poradenské nebo jiné služby, může tím mnohdy utrpět více, než jen vaše chuť k jídlu. Třeba vaše společnost.

A jsme u toho. Kolik je na trhu takových Havlíčků nebo Růžičků, o nichž mnoho nevíme, ale dokáží dodat excelentní služby nebo produkty? Jsou specialisté, práce je baví, jsou schopni a ochotni poskytnout velmi individuální servis nebo zkrátka mají čich na to, co klientovi voní. No jistě – skuteční profesionálové. Škoda, aby zmizeli v davu, těch, kteří jen opíjejí rohlíky, nebo zkrátka nedokáží poskytnout kýžený produkt…

Máte co nabídnout? Dejte o sobě vědět

Budování osobní značky se v současnosti odehrává masivně pod taktovkou technologických nástrojů – Facebook, LinkedIn, Twitter… Ty všechny pod nálepkou sociální síť již přinesly mnohým plody jejich snahy se zviditelnit a vyprofilovat si svou osobní značku (nejen) v očích odborné veřejnosti.

Primárně profesní zaměření má ale jen jedna ze zmíněných sítí. Kromě ní se můžete nyní otevřeně prezentovat personálně orientované veřejnosti také pomocí Katalogu profesionálů. Ten propojuje personálně zaměřené médium a jeho publikum přímo s osobními profily odborníků v oblastech poradenství, vzdělávání či personalistice. Tímto napomáhá zejména zákazníkům z řad HR manažerů a specialistů zorientovat se v nabídce na trhu lektorů, recruitérů, koučů a dalších individuálních dodavatelů služeb v personální oblasti a nabízí možnost oslovit je cíleně napřímo.

Váš osobní profil, který zároveň můžete aktualizovat skrze LinkedIn pomocí speciální technologie, vám tak může získat zajímavou zakázku či nabídku práce. Díky unikátnímu obsahu určujícímu sílu vašeho profilu navíc pomocí řady důkazů (například dodáním ověřitelných referencí nebo natočením videa přes HR tv) dáváte potenciálním zákazníkům najevo, zda jste právě vy tím „květinářem“, který dodá „svěžest“ a „vůni“ jeho projektu či firmě. Patříte právě vy mezi „výkvět“ toho nejlepšího, co se na trhu urodilo? A vědí to i ostatní?

Chcete toho nejlepšího? Vyberte si ho cíleně

Osobní prezentace v Katalogu profesionálů však není odepřena ani odběratelům, kteří naopak služby dodavatelů hledají. Zdarma si zde můžete založit svůj profil, pod nímž se budete prezentovat, a výměnou za jeho zveřejnění získáte řadu výhod.

Budujete si i vy svou osobní značku profesionála ve svém oboru? Jaké prezentační kanály k tomu využíváte?

Stáhněte si zvukový záznam videa ve formátu mp3.